23 Jun
23Jun

Bu ay çalışanlarınız hangi projeler için mesailerini harcadı?

Çalışanlarınızın maliyetlerini projelere doğru olarak dağıtıyor musunuz? Yoksa siz de işin içinden çıkamayıp Excel'de dağıtımları yapıp mali sisteminize manuel mi kayıt atıyorsunuz?

Proje bazlı çalışan bir işletmeyseniz çalışanlarınızın hangi projelere ne kadar çalıştığını kayıt altına almak, dönemsel olarak projelerin AdamXGün sürelerini analiz etmek, çalışanlarınızın maliyetlerini projelere çalıştıkları süre boyunca dağıtmak proje karlılığını bulmak için çok önemli.

#Dynamics365BusinessCentral zaman cetveli özelliği ile beyaz yakalı çalışanlarınız puantaj kayıtlarını proje veya servis siparişi bazlı olarak tablet veya cep telefonu üzerinden giriş yapabilirler. Bu sayede her bir çalışanınızın hangi projeye gerçekte ne kadar süre harcadığını bulabilir, ay sonunda da maliyetini doğru olarak projelere dağıtabilirsiniz.

Sahada görev yapan mavi yakalar için de bir önerimiz var, #Dynamics365BusinessCentral Kaynak Yönetimi modülünde her bir çalışanınız için sahadan topladığınız verileri girebileceğiniz bir Kaynak Günlüğü ekranı bulunuyor, bu günlük ekranlarından gün gün her bir çalışanınızın hangi projeye ne kadar çalıştığını kayıt edebiliyorsunuz.

Ay sonlarında beyaz yaka ve mavi yaka için girilen bu süreler ile, her bir çalışan için hesaplanan maaş bordroları üzerindeki SGK İşveren Primini, Gelir Vergisi , Damga Vergisi, Ek Gelirlerden kaynaklanan ödemeler projeler üzerine doğru bir şekilde dağıtılır, bu sayede bir kar hedefi koyarak aldığınız projenin gerçekte ne durumda olduğunu daha doğru bir şekilde yönetmiş olursunuz.

Doğru proje maliyeti için beyaz yaka çalışanlarınızın puantaj kayıtlarını zamanında ve eksiksiz girmesi, aynı zamanda sahada, mavi yakaya ait puantaj kayıtlarınında doğru bir şekilde toplanmasının ön şart olduğunu da unutmamız gerekiyor elbette.