06 May
06May

Microsoft geçen hafta, Teams etkin kullanıcı sayısını 145 Milyon olarak duyurdu. Microsoft en son Ekim 2020 döneminde günlük etkin kullanıcı sayısını 115 Milyon olarak duyurmuştu. Bu son açıklama ile birlikte günlük etkin Microsoft Teams kullanımında %26’lık bir artış göze çarpıyor. Microsoft Teams'ı özellikle kurumsal firmalar tercih ediyor.

Pandeminin hayatımıza getirdiği yeni çalışma kültürü ile yüzyüze toplantılara epey uzun süre ara vereceğiz gibi görünüyor. Bu yeni çalışma modeli anlık mesajlaşma, toplantı uygulamaları gibi çözümlerin daha yoğun kullanılmasını sağladı.

Microsoft’un işletim sistemi, veritabanı, portal çözümü, Ofis ailesi, iş zekası uygulaması ve low-code çözümleri var. Azure ile bulut teknolojilerine ciddi yatırım yapıyor. ERP pazarında yer alan güçlü ürünleri uzunca süredir hayatımızın içinde. Microsoft şirket içi iletişimi artırmak, şirket içi beraber çalışma kültürünü yukarılara çıkarmak için uygulamalarını beraber çalışacak alt yapı ile donatıyor. Özellikle pandemi döneminde Teams’a çok ciddi yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.

Microsoft’un birbiriyle entegre çalışmasını istediği iki ürün olan Dynamics 365 Business Central ve Teams için entegrasyon özelliklerini duyurdu. Artık kullanıcılar Teams üzerinde çalışırken Dynamics 365 Business Central eklentisini dahil ederek Dynamics 365 Business Central verilerine Teams üzerinden ulaşabiliyor.

Toplantı anında ERP verilerine ulaşmak, toplantı katılımcıları ile bu bilgileri paylaşmak gerçekten heyecan verici gelişmeler.

Peki Teams üzerinden hangi Dynamics 365 Business Central özelliklerine ulaşabiliriz? Gelin birlikte bunlara göz atalım.

  • Teams içerisindeyken, Business Central’da yer alan Müşteriler, Satıcılar ve İlgili Kişilerinizi arayabilirsiniz. Bulduğunuz kartlar üzerinde daha önce yapılmış olan görüşmelere, belgelere ve detay bilgilere ulaşabilirsiniz. Eriştiğiniz kartlara ait bilgileri Teams üzerinde paylaşıp katılımcıların ilgili kişi hakkında bilgileri görmesini sağlayabilirsiniz.
  • Teams toplantısında herhangi bir ürün, müşteri, satıcı, sabit kıymet hakkında mı görüşüyorsunuz ? Bu kartlara ait bağlantıları Dynamics 365 Business Central’dan kopyalayıp Teams’e yapıştırarak toplantı katılımcılarının ilgili bağlantı hakkında detay bilgiye ulaşmasını sağlarsınız.
  • Teams üzerinde toplantıdayken üzerinde konuştuğunuz bir iş için Fırsat Kartı tanımlayabilirsiniz, artık toplantı anında Business Central’a gitmeden doğrudan Teams üzerinden fırsat kartı oluşturabiliyorsunuz.