31 Mar
31Mar

Yaklaşık 2 ay önce, Dynamics 365 Business Central üzerinde geliştirdiğimiz yeni ürünümüz Navapp Bordro'yu size duyurmuştuk. Bu ürünümüz, Microsoft'tan gerekli yeterliliği alarak Appsource'da yerini aldı. İnceleyebilmeniz için Appsource kısayolunu burada paylaşıyorum. İş Uygulamaları - Microsoft AppSource 

Bugün size bahsedeceğim konu SGK bildirimleri. Hepimizin bildiği gibi, personel sayısı fazla olan işletmelerde, işe giriş, işten çıkış ve şube sayısı çok olması durumunda şubeler arasında yaşanan transferleri SGK'ya bildirmek çok zaman alıyor. İlgili bildirimleri SGK’ya yaptıktan sonra bildirimlere ait çıktıların alınıp, özlük dosyasında saklanması da cabası. 

Türkiye mevzuatında dijital olarak bir bildirim yapmış olsanız dahi ne yazıkki özlük dosyasında bu bildirimlerin çıktılarını da saklamak zorundasınız. Tabi nereden bakarsanız, bu süreç hem dijital olarak, hem de manuel yürütülen özlük dosyaları için Personel Departmanlarına ciddi iş yükü getiriyor. 

Navapp Bordro’yu geliştirirken, Personel Departmanlarının yaşadığı bu travmayı en aza indirmek için bir dizi geliştirme yaptık. Bu geliştirmelerde SGK’nın web servis alt yapısını kullanıyoruz. 

İşleri kolaylaştıran bu yapıda, Navapp Bordro’ya yaptığınız tüm girişler, transferler ve çıkışlar bildirim yapabileceğiniz ekranlarda toplanıyor. Bu bildirim ekranları sayesinde hangi hareketleri SGK’ya bildirdiniz? Hangi hareketleriniz bildirilmeyi bekliyor ? Tüm bu  kayıtları hatasız olarak izleyebiliyorsunuz. Özellikle bildirimlerin unutulması, gecikmesi durumunda yaşanacak cezaları bertaraf etmek için izlenebilirlik çok önemli, biz de bu bildirim ekranlarında izlenebilirliği üst seviyede tutmaya çalıştık. 

Tüm bildirimleri yaparken bir diğer kolaylaştırıcı özellik çoklu olarak bildirimleri SGK’ya gönderebilmeniz. Örneğin yeni bir şantiyeniz var ve o şantiyeye 100 personeli işe aldınız, 100 ayrı işe giriş bildirimini SGK’ya göndermeniz gerekiyor. Bu bildirimler için öncelikle yapmanız gereken Navapp Bordro’da personel kartlarını tanımlamak ve her bir personelin işe alma sürecini tamamlamak. Bu süreç tamamlandığında Navapp Bordro işe alımını yaptığınız 100 personelinizi İşe Giriş ekranında SGK’ya göndermek üzere görürsünüz. Bu ekrandan tek tek veya toplu seçim ile işe girişleri SGK’ya gönderirsiniz. Gönderdiğiniz ve SGK’dan olumlu dönüş yapan bildirimlerin pdflerine ulaşabilir ve bildirim listesinde henüz SGK’ya göndermediğiniz girişleri kontrol edebilirsiniz. 

Girişler için anlattığım yöntem, işten çıkışlar ve transferler için de aynı mantıkta çalışıyor. Bu ekranlar kullanıcının yapmış olduğu giriş, çıkış ve transfer süreçlerinin SGK’ya gönderim işlemini kolaylaştırıyor, bildirimlerin durumlarını izlemesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda yapılan bütün giriş, çıkış ve transfer süreçlerinin çıktılarına SGK portaline giriş yapmadan Navapp Bordro içerisinden ulaşmanıza yardımcı oluyor. 

Navapp Bordro aracılığıyla SGK’ya bildirdiğiniz giriş, çıkış ve transfer süreçleri için istediğiniz an Personel kartı üzerinden giriş, çıkış ve transfer pdflerine de ulaşabildiğinizi hatırlatmak isterim. 

Navapp Bordro üzerinde iyileştirme, müşterilerimizden gelen talepleri ekleme çalışmalarımız hızla devam ediyor, amacımız kullanımı kolay, güvenilir bordro hesaplatabileceğiniz, SGK ile entegrasyonu sorunsuz bir sistem ortaya çıkarmak.