22 Mar
22Mar

Bu soruya ilk olarak, 2005 yılından beri danışmanlığını yaptığım, her gün üzerinde yeni şeyler öğrendiğim, esnek, işletmelerin, Muhasebe/Finans, Satınalma, Satış Pazarlama, Envanter, Üretim, Servis Yönetimi, CRM süreçlerini içerisinde barındıran akıllı iş uygulaması cevabıyla başlamak istiyorum.

Dynamics 365 Business Central, Microsoft'un kullanımı kolay, kurulumu hızlı ERP uygulaması. İsterseniz Saas, isterseniz Subscription(iş ortağı sunucusunda veya müşterinin kendi sunucusunda kiralama) yöntemleriyle kiralayabilir veya on-prem olarak satın alabilirsiniz. Dynamics 365 Business Central 3 farklı lisanslama yöntemiyle müşterilere kendi planlarını tercih etme özgürlüğü sunuyor. Ne de olsa en önemli olan müşteri memnuniyeti değil mi zaten?

Dynamics 365 Business Central 49 ülkede ilgili ülkelerin yerel dilinde ve mali mevzuatına uyumlu bir şekilde kullanılıyor. Türkiye'de bu ülkelerden biri. Zaman zaman sunumlarda işittiğimiz “Ürün ecnebi, Türkiye muhasebe sistemine uygun mu?” gibi soruların tek bir cevabı var, EVET UYGUN.

Dynamics 365 Business Central 2003-2004 yıllarından bu yana Türkiye’de satışı yapılan bir ürün, o zaman sanırım 3.60 sürümü vardı, henüz Rol Bazlı ara yüz yoktu. Türkiye mevzuatına uygun #e-fatura, #edefter, #earşiv, #eirsaliye, #bilanço, #gelirtablosu, #tevkifat, #uzunkısadönem entegrasyonu gibi özelliklere Dynamics 365 Business Central ile erişebilirsiniz. VUK’a uygun muhasebe süreçlerinizi endişe etmeden yürütebilirsiniz.

Dynamics 365 Business Central Danimarka kökenli bir ürün. Yıllar içerisinde #Navision, #DynamicsNav isimleriyle satışı devam etmiş olmasına rağmen, Microsoft'un uygun gördüğü son isim ise Dynamics 365 Business Central'dır. Google ile arama yaparken karşılaşacağınız #Dynamicsnav #navision ve #Dynamics365businesscentral isimleri aynı ürünün farklı sürümlerini göstermektedir, o nedenle sakın şaşırmayın.

Dynamics 365 Business Central'ın bugün itibariyle kullanımda olan sürümü 17. Microsoft bu konuda çok istikrarlı, Dynamics 365 Business Central’a çok ciddi yatırım yapıyor ve ürünü sürekli geliştirmeye devam ediyor, yeni teknolojiler ile donatıyor. Microsoft’un   #powerbi, #powerapps, #PowerAutomate, #Teams ürünleriyle Dynamics 365 Business Central uygulamasını entegre bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Dynamics 365 Business Central ile Microsoft’un ekosistemindeki diğer tüm ürünler her geçen gün daha sıkı entegre olmaya devam edecek, Microsoft’un attığı adımlar bize bunu gösteriyor.

Dynamics 365 Business Central Microsoft'un KOBİ seviyesindeki müşterileri hedeflediği bir ürün olarak dikkat çekmektedir. Çoğu zaman sunumlarda “Biz büyük şirketiz, acaba bizim ihtiyaçlarımıza cevap verir mi ?” gibi sorular ile çok karşılaşıyoruz. Evet şirketiniz çok büyük , tüm şirketler büyük ve kendi dinamikleri var, burada önemli olan şirketinizin ihtiyacı ne? Odaklanılması gereken noktanın burası olduğunu düşünüyoruz? Şirketinizin ihtiyacı için Dynamics 365 Business Central üzerinde bir dikey çözüm var mı? Eğer ihtiyacınızı doğru tanımlarsanız, sektörünüze uygun olarak hazırlanmış uygulamalar ile tüm süreçlerinizi Dynamics 365 Business Central üzerine zahmetsizce taşıyabilirsiniz. Dynamics 365 Business Central’ın genişlemeye uygun modüler yapısı, açık kodlu uygulama yazma teknolojileri ile hızlı bir şekilde sizin şirketiniz de Dynamics 365 Business Central kullanmaya başlayabilir.

Yakın zamanda Dynamics 365 Business Central’ın yazılım dilinde yapılan değişiklikler, ürünün artık web tabanlı olmasını, platform bağımsız çalışma yeteneği kazanmasına, mobil ve cep telefonu uygulamaları ile internet üzerinden Dynamics 365 Business Central’a bağlanmanın önünü açtı.

Dynamics 365 Business Central teknolojik alt yapısında gerçekleşen ilerleme müşteriler ve iş ortakları için çok büyük bir avantaj, özellikle içinde bulunduğumuz Pandemide uzaktan çalışmanın ne kadar kıymetli olduğunu bir defa daha anladık, tam bu noktada tüm süreçlerinizi yönettiğiniz Dynamics 365 Business Central’a istediğiniz her yerden bağlı kalmak sizce de güzel değil mi?

Dynamics 365 Business Central açık kodlu yapısından yukarıda bahsettik. Bu açık kod özelliğini biraz daha detaylandırmak istiyorum. Dynamics 365 Business Central açık kod mimarisi ile uygulama üzerinde ek düzenlemeler / ek geliştirmeler yapılması çok kolay, üstelik kodu bir kez yazmanız yeterli oluyor, yazılan kod duyarlı olarak cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi cihazlar için çalışıyor. Bu duyarlı kod yazma özelliği geliştirme yapan ekiplerin işini ciddi oranda azaltıyor. Açık kod mimarisi müşteriden gelen taleplerin daha hızlı bir şekilde canlı ortama alınmasına yardımcı oluyor.

Eğer siz de işletmenizin Muhasebe / Finans, Satınalma, Satış Pazarlama, CRM, Envanter, Üretim Yönetimi, Servis Yönetimi, Proje Yönetimi süreçlerini tek bir çatı altına toplamak istiyorsanız. Dynamics 365 Business Central açık kod mimarisi, teknolojik alt yapısı ve esnek kurgulanan modüller alt yapısı en önemli seçeneklerden biri haline geliyor.

Microsoft’un Dynamics 365 Business Central’ı Azure üzerinde host ederek Saas uygulaması olarak kiralaması, Dynamics 365 Business Central için yazılmış olan yüzlerce uygulamayı kullanmanın kapılarını size ardına kadar açıyor. Dynamics 365 Business Central için yazılmış uygulamalara İş Uygulamaları - Microsoft AppSource adresinden göz atmanızı tavsiye ederim.

Son olarak Dynamics 365 Business Central; müşterilerimizin hayallerini gerçekleştirdiğimiz en güçlü aracımız.