22 Oct
22Oct

Bugün Dynamics 365 Business Central içerisinde yer alan İnsan Kaynakları çözümünde yapamadığımız, yönetemediğimiz konular hakkında size bilgiler vermeye çalışacağım. 

Satışını ve danışmanlığını yaptığınız bir üründe yer alan eksikliklerden bahsetmek ilk etapta kulağınıza garip gelebilir, ancak takdir edersiniz ki gerçekleri değiştirme şansımız yok. Gerçekleri değiştiremeyecek olsakda, bu gerçeği fırsata dönüştürme şansınız her zaman var. 

Navapp olarak biz de tam bu fırsat üzerinden çalışmaya koyulduk. Dynamics 365 Business Central'ın açık kod mimarisi iş ortaklarına, ürünü alıp kullanan müşterilere, mevcut kod üzerinde değişiklik yapma veya Dynamics 365 Business Central içerisinde yer alamayan bir özelliği, bir modülü tasarlayıp geliştirmenize olanak tanıyor. Bu teknik altyapı gerçekten çok başarılı.

Navapp İnsan Kaynakları tam da bu açık kod teknolojisi sayesinde bir uygulama olarak oluşturuldu. Dynamics 365 Business Central içerisinde yer alan İnsan Kaynakları çözümü çalışan kartları, devamsızlıklar, zimmetler, akrabalar gibi çok temel seviyede bulunuyor. Navapp İnsan Kaynakları uygulaması ile bu temel seviyenin üzerine işletmenizdeki İnsan Kaynakları süreçlerini yönetebileceğiniz akıllı bir eklenti dahil ediyorsunuz.

Peki Navapp İnsan Kaynakları uygulaması ile hangi İK süreçlerimizi takip edebiliriz, gelin birlikte bu adımların üzerinden geçelim.

  • Personel Talepleri
  • İş Başvuruları
  • Eğitim Talepleri
  • Eğitimler
  • Masraf Formları
  • Avans Talep Formları
  • İzin Yönetimi (İzin Talep Formları, Devamsızlıklar, İzin Türleri)
  • Uyarı / İhtar yönetimleri
  • Çıkış Mülakat Formları
  • Personel Dönemsel Değerlendirme Kartları
  • Personel Dönemsel Memnuniyet Anketleri
  • Personel Zimmet Yönetimi
  • Personel Özlük Dosyalarının Yönetimi (Dönemsel yenilenmesi gereken evrakların takibi)
  • Personel DISC Kayıtlarının Yönetimi
  • Yedeklenecek Personellerin Yönetimi
  • Öz Geçmiş Havuzu Oluşturma
  • Raporlar

Yukarıda sıraladığımız tüm süreçleri Navapp İnsan Kaynakları çözümü ile rahatlıkla yönetebilirsiniz. 

Özellikle İzin Talebi, Masraf Formu, Avans Talebi gibi kullanıcının daha önce kağıt ortamda doldurup paylaştığı tüm belgeleri elektronik olarak yönetebilir, Dynamics 365 Business Central üzerinden onaylayabilirsiniz. 

Navapp İnsan Kaynakları uygulaması, Navapp Ücret Bordrosu uygulaması ile entegre çalışır. İş Başvurularında yapılan görüşmelerin sonucunda işe alınmasına karar verilen personel için Ücret Bordrosu modülünde ayrıca manuel kayıt açılmasına gerek kalmaz, Navapp İnsan Kaynakları uygulamasından tetikleyerek Navapp Ücret Bordrosu uygulamasına Personel kartlarını aktarır, hızlı bir veri girişi sağlayarak zamandan tasarruf edersiniz.

Navapp İnsan Kaynakları uygulamasında personelin özlük dosyasında yer alması gereken belgelerin yönetimini gerçekleştirirsiniz. Miatlı olan evraklar için belirleyeceğiniz sürede Dynamics 365 Business Central' ın size uyarı göndermesini sağlayabilirsiniz. 

Kritik personelde Adli Sicil Kaydının her yıl yenilenmesi, mutfak ve çay ocağında çalışan personelinizin portör muayene kaydını hatırlatılması veya belirli bir yetkinliğin dönemsel olarak yeni bir sertifika ile süresinin uzatılması gerektiğinde bu hatırlatmalar İnsan Kaynakları departmanının işlerini daha sorunsuz ve hızlı yapmalarına yardımcı olur.

Navapp İnsan Kaynakları uygulaması Dynamics 365 Business Central'ın diğer tüm modülleriyle entegre bir şekilde çalışır, bu sayede Dynamics 365 Business Central'ın temel insan kaynakları özelliklerinin üzerinde Navapp İnsan Kaynakları süreçlerinizi ekleyerek, işletmenizde yer alan tüm disiplinleri bir araya toplarsınız. 

Dynamics 365 Business Central'ın güçlü ERP alt yapısı ile Navapp İnsan Kaynakları uygulamasını birleştirerek daha güçlü bir Dynamics 365 Business Central deneyimine sahibi olursunuz. Navapp olarak, İnsan Kaynakları ve Bordrolama süreçlerine ait çözümlerimizi müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda düzenleyerek ihtiyaçlara uygun hale getiriyoruz. 

Temel hedefimiz geliştirdiğimiz tüm uygulamalarda müşteri deneyimini her zaman en üstte tutmak. 

Sizde Dynamics 365 Business Central üzerinde çalışan bir İnsan Kaynakları uygulamasına ihtiyaç duyarsanız Navapp'ın yetkin danışmanlık kadrosuna her zaman ulaşabilirsiniz.


Semih YAZICI

ERP Proje Yöneticisi