14 Nov
14Nov

Dynamics 365 BC içerisinde tedarikçiye geçilen siparişten farklı miktarlarda gelen ürünleri teslim almak her zaman can sıkıcı olmuştur. Microsoft, Dynamics 365 BC içerisine eklediği Fazla Alım Kodu özelliği ile bu soruna çözüm arıyor.

Özellikle KG veya Metre ölçü birimleri ile tedarik edilen ürünlerde, ölçüm farklılıkları nedeniyle tedarikçiye geçilen siparişten daha fazla irsaliye gelebilmektedir. Bu tip durumlarda firmalar ürünü geri göndermek mi yoksa kabul etmek mi ? Sorusuyla karşı karşıya kalırlar. Ürün kabul edilse daha önce tedarikçiye geçilen ve onaylanan siparişin onayının iptal edilmesi, gelen irsaliyedeki miktar ile güncellenmesi ve tekrar onaya gönderilmesi gerekir. Bu işlemler eğer iş akışınızda onaycınız çok ise sürecin uzamasına ve gelen ürünün teslim alınmasının uzamasına neden olmaktadır.

Operasyonel olarak yaşanan bu sorunu gidermek için artık #Dynamics365BC içerisinde Madde Kartları üzerine Fazla Alım Kodları belirleyebiliyorsunuz. Bu özellik ile Satınalma Siparişi, Ambar Alış İrsaliyesi üzerinde isterseniz fazla gelen miktar alanını yazabiliyorsunuz, isterseniz doğrudan Teslim Alınacak Miktar alanına irsaliyedeki değeri yazabiliyorsunuz.

Fazla Alım Kodu özelliğini kullanabilmeniz için Satınalma Siparişinizin Serbest Bırakmış olmanız gerektiğini de ek bilgi olarak hatırlatalım. Teslim Alınacak Miktar alanına yazdığınız değer eğer Madde Kartına yazdığınız Fazla Alım Kodu alanındaki orana eşit veya daha az ise Dynamics 365 BC siparişin miktar alanını Teslim Alınacak Miktar alanı ile günceller, Fazla Alım Miktarı alanına da fazla alınacak miktar bilgisi ile doldurur. Bu bilgi sayesinde kullanıcı ilgili siparişte ne kadar fazla alım yaptığını izleyebilir, aynı zamanda Satınalma Siparişinin üstünde ilgili siparişte fazla alım yapıldığını gösteren bir uyarı mesajı çıkar.

Fazla Alım Kodu özelliği ile artık onaylanmış siparişlerin onaylarını iptal edip, miktar güncelleyip yeniden onay beklemenize gerek kalmıyor. İşinizi Fazla Alım Kodu özelliği ile daha hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Fazla Alım Kodu özelliği Ambar Alış İrsaliyelerinde de aynı mantıkla çalışır.