28 Jan
28Jan

#Dynamics365BC 2021 yılı birinci sürüm geliştirmelerinde boyutlar ile ilgili heyecan verici geliştirmeler bulunuyor !!! 

Dynamics 365 BC'nin en güçlü özelliklerinden olan Boyut kavramı ile işletmeler maliyet merkezi olarak boyutları kullanıp gelir çeşitlerini, gelirlerin oluştuğu bölgeleri veya giderlerin analizi için boyutları sıkça kullanıyordu. 

Artık yeni sürümde hatalı boyut nedeniyle ters kayıt sorunu ortadan kalkıyor. Genel Muhasebe Girişleri ekranından verilen yetkiler ile yanlış seçilen boyut değerleri değiştirilip yenileri seçilebilir veya unutulan bir boyut eklenebilir. 

Bir diğer güzel gelişme ise Müşteri, Satıcı, Banka , Stok v.s gibi temel kartlarda kullanılan Varsayılan boyut özelliğinde yaşandı. 

Yeni sürüm ile tanımladığınız bir boyutun değerlerini seçtiğiniz kart için sınırlayabiliyorsunuz. Örneğin satış yaptığınız bölgelere göre müşterilerinizden elde ettiğinizi gelirleri analiz etmek istiyorsunuz, ancak X müşterinize sadece A ve B bölgeleri için satış yapıyorsunuz, bu durumda müşteri kartına ilgili boyutu Kod Zorunlu olarak ekledikten sonra İzin Verilen Boyut Değerleri adımından A ve B boyutunu seçebilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar bu müşteriniz için sadece A ve B boyut değeri ile deftere nakil yapabilirler.