22 Oct
22Oct

Microsoft, Dynamics 365 Business Central için, 21 sürümünü bulut ortamında kullanıma sundu. Kullanıcıları pek çok özellik bekliyor yeni sürümde, 21 sürümünde olan güncellemelere buradan ulaşabilirsiniz.


New and planned features for Dynamics 365 Business Central, 2022 release wave 2 | Microsoft Learn 


21 sürümüyle birlikte gelen ve bizi en çok heyecanlandıran özellikten bahsedeceğiz bugün. Bu özelliğimizin adı Search Company Data . Artık tabloları seçerek, istediğiniz bir değeri seçtiğiniz tablolarda aratabiliyorsunuz.

Düşünsenize elinizde bir açıklama var ve bu açıklamanın hangi tablolarda kullanıldığına hızlıca ulaşabiliyorsunuz. Bir fatura hakkında yapılan tüm kayıtları bir arada görmek, yaptığınız bir sözleşmeye istinaden hareketleri bulmaya çalışmak kullanıcıları çok zorlayan faaliyetlerdir. 

Bir Tedarikçi veya müşterinin adıyla Erp' nizde neler olduğunu bulmak gerçekten paha biçilemez. Bu özellik sayesinde tüm şirket verisini arama özgürlüğü ile karşı karşıyayız. Eminiz bu özellik tüm Business Central kullanıcılarını mutlu edecek. 

Search Company Data  özelliğini nasıl kullanıyoruz ondan bahsedelim biraz. Öncelikle Rol Merkezimizde çalışırken Ctrl+Alt+F tuşlarına basıyoruz, artık karşımızda arama ekranımız yer alıyor. 

Tablolar bölümüne klikleyip, buradan hangi tablolarda arama yapacağımızı belirliyoruz. Microsoft en çok kullanılacak tabloları ön değer olarak ayarlamış, biz istediğimiz tabloları da buraya dahil ediyoruz. 



Tablo seçiminin ardından aratmak istediğimiz değeri search kısmına yazıp, başlat diyerek arama sonuçlarının gelmesini bekliyoruz. 

Arama süreniz seçeceğiniz tablo sayısına göre değişecektir. Ancak son derece hızlı çalıştığını ve sizi üzmeyeceğini söyleyebiliriz. 

Arama bittiğinde geriye arama sonuçlarıyla ne yapmak istediğiniz kalıyor. 


Data Search Özelliği hakkında Microsoft ne anlatmış diye merak ediyorsanız buradan ulaşabilirsiniz. 

Search in company data | Microsoft Learn