02 Nov
02Nov

Teknolojinin hızlı değişmesi ve gelişmesi, her büyüklükteki işletmenin işlerini yürütme biçimini de derinden etkiledi. Önceden birbirinden bağımsız olarak yürütülmeye çalışılan   muhasebe, üretim, envanter, crm, proje yönetimi, veritabanları, belgeler, elektronik tablolar gibi karmaşık süreçleri yönetmek artık bulut ERP’ler ile kolay hale geldi. Bu yazımızda Bulut tabanlı ERP’lerin öneminden, işletmeler için faydalarından bahsedeceğiz.

Bulut ERP Nedir?

Bulut ERP, kullanıcıların şirket içi bir ağ yerine bulut platformunda servis olarak sunulan bir hizmete  internet üzerinden erişmesini sağlar. Özel sunucu alt yapısı sayesinde departmanlar arasında verilerin toplanmasına ve organize edilmesine yardımcı olur. Şirketler bulut ERP ile internet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan anlık olarak işletme verilerine erişebilir. İstediğiniz yerden mobil cihazlar ile işletme verilerine anlık olarak erişmek ve kararlar almak oluşabilecek aksaklıkların önüne geçilir. Bu da iş verimliliğine katkı sağlanması demektir.

Bulut ERP İşletmeniz için Hangi Avantajları Sunar?

Bulut ERP’nin işletmenize sağlayacağı birçok fayda var. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  1. Hızlı Güncelleme ve İlerlemeler Sunar

Bulut ERP, yazılımınız ve araçlarınız için düzenli güncellemeler ve yükseltmeler sunar. Böylece iş gereksinimlerine uyacak en güncel teknolojiyi kullanıp kullanmadığınız konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Ayrıca, bulut tabanlı bir ERP sistemi kullandığınızda sistemlerinizi güncel tutmak için ekstra IT maliyeti oluşturmanız gerekmez. Çünkü, bulut tabanlı ERP’ler geleneksel on-prem ERP’lere göre güncellemeleri otomatik olarak yapar. Bu sayede her zaman ürününüzün son sürümünü kullandığınızdan emin olursunuz.

  1. Daha Düşük İşletme Maliyetleri 

Bulut ERP'nin sunduğu en büyük avantajlardan biri, geleneksel on-prem sistemlerden çok daha ucuz ve kolay yönetilebilir olmasıdır. Şirket içi ERP sistemleriyle bir işletme, ilk yazılım lisans maliyetinin yanı sıra gerekli sunucu, enerji maliyeti, BT personeli, yedekleme, güvenlik ve veritabanı sistemleri için de harcamalar yapar. Oysa bulut ERP ile işletmeniz için tüm bakım, destek, yükseltme ve güvenlik alt yapısını da almış olursunuz. Böylece işletmeniz için ihtiyacınız olan kaynaklar kadar ödeme yaparsınız. 

  1. Hızlı Bir Şekilde Uyarlanabilir

Genellikle işletmelerin yeni yazılım alırken karşılaştıkları en büyük zorluklardan biri, kendi süreçlerinin ERP sistemine uyarlanmasıdır. Bulut ERP bu noktada oldukça hızlı ve kısa  bir uyarlama süresine sahiptir. Donanım seçmek ve satın almak, BT personelini işe almak veya eğitmek, yeni veri güvenliği protokolleri oluşturmak vb. unsurlar için harcanan zaman bulut ERP’lerde yoktur. Bulut çözümlerinin uygulama süreci, bir işletme için çok daha hızlı ve çok daha az karmaşıktır.

  1. Ölçeklenebilir

Bulut tabanlı ERP sistemlerinin avantajlarından biri de işletmeyle birlikte hareket edebilmesidir. Bulut çözümlerinde yerel sunuculara ihtiyaç duyulmadığından ve bulut sistem tedarikçilerinin dünya çapında veri merkezleri olduğundan dolayı işletmeler ihtiyaç duydukları alt yapıyı hızlıca çevrimiçi hale getirebilir. Ölçeklenebilir alt yapısıyla bulut ERP’ler; kullanıcı sayısı artırma veya azaltma, ek modülleri dahil etme veya çıkarma süreçlerini kolayca yapmanıza olanak sağlar. Böylece daha temel işlevlerle başlayabilir ve sonrasında ek donanıma ihtiyaç duymadan hızlıca ERP’lerinizi büyütebilirsiniz. 

  1. Erişilebilirlik 

Bulut tabanlı ERP hizmetlerinin önemli bir özelliği de, internet bağlantısı olan herhangi bir mobil cihazdan işletmedeki verilere hızlı ve güvenli bir şekilde erişebilme yeteneğidir. Çözüm bulutta barındırıldığı ve yönetildiği için işletmenin yanı sıra onaylı tedarikçiler, iş ortakları ve müşteriler de bilgilere gerçek zamanlı olarak erişebilir. Bu da, işletme personellerinin kendi aralarında iletişim kurmalarına, işbirliği yapmalarına, görevleri yerine getirmelerine ve iş kararları almalarına olanak tanınması demektir.

  1. Güvenlik

Bulut tabanlı ERP sağlayıcıları, işletmelerin tek başına tipik olarak karşılayabileceğinden daha yüksek düzeyde güvenlik ve uyumluluk sağlama eğilimindedir. Şirket içi çözümler, özellikle donanım arızası, doğal afet veya hırsızlık durumunda önemli ölçüde veri kaybı riski ile birlikte gelir. Bulut sağlayıcıları, kurumsal düzeyde güvenlik ve uçtan uca veri şifreleme özelliği sunar. Hazırlanan felaket senaryoları ile verileriniz her zaman güvende tutulmuş olur. 

Bulut ERP Hizmeti Çözümlerinde Adresiniz: Navapp

Bulut ERP sisteminin işletmeniz için avantajlarını öğrendiğinize göre artık bu hizmeti almaya hemen başlayabilirsiniz. Navapp, Microsoft’un bulut ERP kategorisindeki iş çözümleriyle müşterilerinize ve iş ortaklarınıza uçtan uca danışmanlık hizmetleri sunar. Microsoft teknolojilerine hakim enerjik kadrosuyla ve teknoloji devi Microsoft'un ERP ürünü Business Central ile işletmenizin dijital yolculuğunu yönetmek için siz de hemen Navapp’ı ziyaret edin!